TAHTIN SAHİBİ
Altın kılıcını havaya kaldırdı. Hor görülmüş bir bedeni parçalamaktan büyük bir zevk duyacağına inanıyordu. Keskin kaşlarının hafif birleşik olması, halka göre gücü ve kudreti sembolize ediyordu. Bu adamın ismi O’Connell’dı. O’Connell’ın son zamanlarda tahta olan zaafı gitgide büyüyordu. Ona göre tahtı alması fazla uzun sürmeyecekti. Çünkü imparator iyice çökmüş, çehresi kırışıklıklardan geçilmiyordu. Lâkin O’Connell’ın şüphelendiği ve üstünde durması gereken konular vardı. İmparatorun kızı Laçin...
Her ikisininde aynı amaç uğrunda kan dökmesi ve güçlü olması kemikleri eritecek derecede korkutuyordu. Birgün O’Connell sinsice bir plan yaptı. Devasa bir elmas şeklinde gümüş kaplama yaptırıp içine 100’e yakın asker koyduracaktı. Yaklaşık üç ay sonra veziri ile yaşlı imparatora haber yolladı. İmparator ise teklifi kuşkusuz bir şekilde kabul etti. Son zamanlarda yaşanan kasvetli savaş fırtınasının ardından bu tören oldukça iyi gelecekti, en azından imparator öyle düşünüyordu.
Aradan bir hafta sonra kalenin kapıları O’Connell, adamları ve devasa elmas için açılmıştı. Büyük bir coşku ile içeri girdiler. Tören ise akşama kadar devam etti. Büyük zevk duyan yaşlı imparator havanın kararmak üzere olduğunu ve burada kalmaları gerektiğini söylemişti. O’Connell ise planını gerçekleştirmek için tam zamanını bulmuştu ve teklifi kabul etti.
Aradan bir süre sonra herkes odasına dağıldı ve kaleyi büyük bir sükûnet kapladı. O’Connell gizlice aşağı inerek elmastaki askerleri serbest bıraktı. Askerler son derece donanımlıydılar ve kaleye saldırmaya başladılar. O’Connell ise gizlice yaşlı imparatorun odasına girerek kınındaki kılıcı çıkardı ve havaya kaldırdı. Fakat tam kılıcını saplayacakken aniden gelen karşılık ile kılıcı yere düştü. Yaşlı imparatorun yerinde yatan, onun kılığına girmiş başka birisi vardı. Bu Laçin’di.
Laçin ayağa kalktı ve kendi kılıcını O’Connell’a doğrulttu. O’Connell ise neye uğradığını şaşırmıştı.
Laçin hiç acımayarak keskin kılıcını O’Connell’a sapladı, askerlerini ise etkisiz hâle getirdi.
O günden sonra imparator zaten yaşlı olduğu için öldü ve tahtın başına Laçin geçti. Laçin isminin anlamı “yırtıcı kuş” demekti. Resmen pençeleriyle düşmanlarını öldürdü, kanatlarıyla birlikte ülkeyi hainlere karşı korumayı başardı.