AZ İNSAN ÇOK HUZUR

Bir yaz gunlerinde mahalleyebir adam tasınır.Adamın evine sık sık gelip giden kimse yokmus. Sadece 1-2 kere annesi gelirdi. Baska kimse gelip gitmezdi. Ama adam eglenmesini biliyordu. Gece ,sabaha kadar gezer; gunduz ,aksama kadar uyurdu. İnsanlar onun neden böyle oldugunu anlamazdı. Adamın yalnız yasamasına ragmen evi kocamandı ve bircok odası vardı. Odasında farklı farklı spor aletleri vb. Bu adamın adı Ali'ydi. Ali'yi herkes çok severdive herkes onun hakkında terbiyeli ve saygılı birisi olarak konusurdu.

Mahalleli kadınlar, onun bu yalnızlıgına son vermek için Ali'nin yanına gitmiş ve;
- Neden bu kadar yalnızsın?
der. Ali böyle mutlu olduğunu söylesede kadın çok ısrar eder. Ali'de dayanamayıp kabul eder. Ali kendisine 5-6 arkadaş edinir. Onlarla eğlenmeye,gezip tozmaya başlar. Aslında gerçekten eğleniyordur. Mahalledeki kadını o an haklı bulmuştur. Ali'nin önceden yaşadığı bir nedenden dolayı arkadaş edinmemeyi seçmişti, ama artık öyle dusunmuyordu. Ali'nin önceden yaşadığı durum ise; çok guvendiği bir arkadaşına sırrını vermesi ve o arkadaşının sırrını yaymasıydı. Arkadaşlarıyla arası iyiydi . Ama bir gun bir arkaşı ile kavga eder. Haklı olduğu halde kimse onun yanında olmadı.O da o anda kimsenin gerçek arkadaşı olmadığını anlar, o anda , ikinci kez guveni boşa çıkmıştı. İnsanlara guvenmek bir daha onun aklından geçmeyecekti.

Artık ne yalnız ve yine çok mutluydu. Ne olursa olsun arkadaş olduğu için pişman değildi. 2 defa ders çıkarmıştı . Yalnızlık onun için en iyisiydi. Hayatımın yalnız devam ettirmiştir.