ÇÖPLÜKTEKİ HAZİNE

     Bir gün fakir bir köyde Muhammed adında bir çocuk doğdu .Henüz iki yaşındayken babası vefat etti. Annesi temizlik yaparak geçimini sağlıyordu .Muhammed on yaşına bastığında üstüne sorumluluklar almış bir çocuktu. Annesi akşama kadar çalışıp bir ekmek parası kazandığını gördüğünde bir şeyler yapması gerektiğini anladı ve düşünmeye başladı.

     Muhammed annesine yardımcı olmak için tarlada çalışır, boş zamanlarında futbol oynardı. Bir gün tarladan gelirken bir ses duyar, kafasını çevirir ve köydekilerin maç izlediğini görür. İzlemek için gider ve çok etkilenir içinden şu düşünce geçer:” acaba ben de futbolcu olsam böyle izlerler mi? “. Eve giderken hep bunu düşünür ve kararını verip futbolcu olmak ister. Bir gün annesinin yorgun olduğunu görür ve yanına gidip şunu der:

-Anne seni bu durumdan kurtaracağım inan bana.

annesi duygulanır ve 10’a çıkart bunun nasıl mümkün olacağını söyler. Muhammed annesine döner ve şöyle söyler:

-futbolcu olacağım anne.

Annesi bunu doğal karşılamadı ama Muhammed kararlıydı, olacaktı. Muhammed arkadaşlarıyla futbol oynarken nasıl futbolcu olacağını sorar. Arkadaşları bunun imkansız olduğunu 110 km uzaklıkta bir ilçeye gidip seçmelere katılması gerektiğini söyler. Bir sonraki gün yanına bir parça ekmek alıp trenle gitmek için yola koyulur. Bilet parasını annesinin biriktirdiği parayla karşılar ama annesinin haberi yoktu çünkü kesinlikle izin vermeyeceğini biliyordu. Gittiğinde çok şaşırdı çünkü böyle çok insanı fe binayı daha önce görmemişti seçmelere katılmak için yürürken insanların garip baktığını gördü. Nedeninin yırtık kıyafetleri olduğunu anladı. S seçmelere katılmak için gittiği yerin görevlisine girmek istediğini sorar. Adam seçmelerin kapandığını en yakın seçmelerin diğer yol olduğunu söyledi.  Muhammed’in gözleri doldu ve ağlamaya başladı. Hem annesinin parası hem de hayalleri yok olmuştu. Eve varmak için yola koyuldu. Nihayet köyüne varmıştı eve giderken yolda arkadaşları onu görüp dalga geçer gibi baktılar. Eve geldiğinde kapıya vurdu ama hiç kimse açmadı sonra pencereden içeri girdi ve annesi yerde hareketsiz yatıyordu annesine seslendi ve cevap alamadı çünkü annesi de ölmüştü. Annesinin ölüm sebebini komşulara sordu . Sebebi Muhammed'in kaybolduğunu sanması mıydı. Muhammed günlerce kendine gelemedi çünkü vicdan azabı çekiyordu bu süreçte Muhammed'e amcası baktı. Amcasının da maddi durumu çok kötüydü. Muhammed amcasının yanında akşama kadar tarlada çalışıyordu ve günler böyle akıp gitti. Muhammed hayallerinden vazgeçmek istemiyordu ve yine aklımda seçmelere katılmak vardı. O gün geldiğinde amcasına yalvarıp bir miktar para aldı. Amcasına eğer futbolcu olursam bir de asla tarlada çalışmayacaksın dedi. Amcası yeğenini kırmayıp ona  destek oldu . Yola koyuldu vardığında yine aynı yere gitti ve seçmelere başvurdu. Antrenörün yanına gitti antrenör onu gördüğünde çok şaşırmıştı çünkü diğer çocuklardan çok farklıydı .ayağında yırtık bir ayakkabı ve eski bir tişört  olan bu çocuğu gördüğünde biraz üzülmüştü. Antrenör tek tek bütün çocukları deniyordu ama hiçbirinden istediği performansı alamadı. sıra Muhammed’e gelmişti. Muhammed daha topa ilk dokunduğunda antrenör anlamıştı zaten onun yeteneğini. onu takıma almıştı. Muhammed kalacak bir yerinin olmadığını ve köyünün çok uzakta olduğunu söyledi antrenör Bunun sıkıntı olmadığını ve ona kalacak bir yer ayarlayacağız söyledi. Muhammet hiç durmadan çalıştı ve a takıma yükseldi. Artık bir şeyler başardığını düşünüyordu ama onun hikayesi burada bitmedi. Amcasını da alıp yaşadığı yere götürdü. Kazandığı parayı amcasına veriyordu ve daha çok çalışıyordu. Sonunda tanınan biri olmuştu ve dünyanın en ünlü takımları onu almak istiyordu. Muhammed sonunda çok ünlü biri olmuştu ve artık gerçek anlamıyla bir yıldızdı.

     Amcasına verdiği sözü tutmuştu ve amcasına hayallerinde göremeyeceği bir hayat sunmuştu ama Muhammed’in fedakarlığı bununla bitmedi .Köyündeki bütün çocuklara her anlamda yardımcı oluyordu ve nereden geldiğini asla unutmuyordu ama annesi hep içinde bir hüzün olarak kalmıştı fakat yoluna devam etmekten başka bir şansı yoktu. Belki de annesi bu yaptıklarını görse onunla gurur duyardı. Muhammed çöplükten doğan bir hazine idi ve sonsuza kadar böyle anıldı...